Ja.
Ik ben opgeleid tot practitioner coach en kan coaching geven aan eenieder die daar voor open staat. Ik heb de bewuste keuze gemaakt om mijn coaching te richten op iedereen die in het onderwijs werkt omdat ik hier mijn achtergrond in heb. Ik ben zelf 15 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en deze kennis en ervaring kan ik inzetten bij het geven van coaching.
Wil je meer weten over coaching voor leerkrachten, intern begeleiders en onderwijsassistenten, kijk dan bij Coaching Onderwijsprofessionals.
Wil je meer weten over coaching voor directeuren, kijk dan bij Coaching Schoolleiders.
En op de pagina Over Liselotte lees je meer over mijn 15 jaar onderwijservaring en mijn missie.
Nee, niet alleen naar werkplezier, passie en energie.
Het is wel gerelateerd aan elkaar: wanneer je in een re-integratie traject zit, wil je uiteindelijk weer vol plezier, passie en energie voor de klas staan. Net zoals een leerkracht die moeite heeft zich uit te spreken tijdens een vergadering of een overleg. Of een directeur die elke dag worstelt met overzicht houden over zijn volle agenda en de intern begeleider die tussen de vele dossiers 'het bos niet meer ziet'.
Willen we allemaal uiteindelijk niet elke dag plezier, passie en energie voelen voor ons werk waar we ons vele uren per week voor inzetten?
Ja.
Een dikke plus hierbij is mijn ervaring in het onderwijs. Ik kan gericht hulp en tools aanbieden omdat ik het werkveld goed ken.
Trajecten met vragen of doelen die wat complexer zijn, hebben vaak 8 sessies nodig. Bij outplacement, een groot risico op uitval en re-integratie duren trajecten soms meer dan acht sessies. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij Coaching Onderwijsprofessionals.
Wil je meer weten over mijn onderwijservaring, lees dan mijn verhaal op Over Liselotte.
*Om gebruik te maken van de subsidie Lerend Werken voor Coaching Schoolleiders is een externe coach - met EIA accreditatie, die ik heb ontvangen - een voorwaarde.
Er zijn onderwijsorganisaties die intern coaches hebben aangesteld of leerkrachten met taakuren voor coaching en begeleiding van andere (startende) leerkrachten. In de regel kost interne coaching in eerste instantie minder geld. Externe coaching van een specialist is echter vaak van hogere kwaliteit. Externe coaching levert daarom meestal snellere, betere en meer blijvende resultaten. Veel organisaties zijn op zoek naar een goede coach en dan heeft een externe coach vaak de voorkeur. Enkele voordelen van samenwerken met mij als externe coach voor jullie organisatie:
Objectief en betrouwbaar doordat ik geen belangen heb in jullie organisatie. Deze afstand creëert veiligheid en geeft vertrouwen waardoor de inzet hoger zal zijn.
Leerrendement is hoger en krachtiger doordat de kwaliteit van de coach hoger is. Een externe coach heeft van coaching een hoofdberoep gemaakt waardoor deze een verscheidenheid aan vaardigheden te bieden heeft. Dit kan krachtiger zijn dan die van een interne coach.
Duurzaamheid door kwalitatieve coaching en goede afstemming op leerkrachten door mijn onderwijservaring, zal coaching meer langdurige en meer blijvende resultaten geven.
Brede ervaring die ik kan inzetten doordat ik werkzaam ben binnen meerdere onderwijsorganisaties. Daarnaast heb ik 15 jaar onderwijskennis en -ervaring.
Nieuwe contexten aanbieden, doordat ik als externe coach ook ervaringen heb binnen andere organisaties, waar intern misschien niet aan gedacht wordt.
Uitgebreid netwerk doordat ik in contact sta met meer coaches, onderwijsorganisaties en leerkrachten. Ik heb een breed netwerk waaruit ik kennis en kunde kan halen, hierdoor liggen de resultaten van mij als externe coach ook hoger dan intern.
Ik werk met pakketten: je neemt bij mij een coachtraject (bestaande uit zes tot acht gesprekken zoals beschreven bij Coaching Onderwijsprofessionals of 3 gesprekken met Kort & Krachtig) en geen losse coachsessies. De pakketten kun je ook aanvullen met bijvoorbeeld telefoongesprekken om intensiever te werken aan je doelen of om eerder resultaat te behalen (meer informatie hierover staat bij Coaching Call).
Voor werkgevers kan het voordeliger zijn wanneer ik één dag op het bestuurskantoor aanwezig ben voor coaching. Ik kan op één dag 4 coachgesprekken doen.
Omdat coaching maatwerk is en elke vraag weer anders, staan er geen prijzen op mijn site vermeld. Wil je weten wat een dergelijk traject jou gaat kosten of wat de mogelijkheden zijn, neem dan contact met mij op.
Ja, dat kan zeker!
Coaching kan ook online gegeven worden. Online betekent dat ik jou via een videobelverbinding spreek. Een voorwaarde hiervoor is dat je beschikt over een goede internetverbinding, een apparaat (als een laptop, tablet, smartphone of computer) met een camera, een privé ruimte om vrij te kunnen spreken en eventueel goede oortjes of koptelefoon. Een voordeel van online coaching is dat het eenvoudiger te organiseren is. De leerkracht heeft geen reistijd en kan zelf een fijne omgeving zoeken voor het gesprek.
Nee, dat doe ik niet.
Mijn ervaring is dat veel organisaties de begeleiding voor in de klas, met name voor praktische en didactische zaken, al heeft ondervangen door leerkrachten of intern begeleiders met coachtaken (zoals een werkplekcoach). Deze intern aangestelde coaches begeleiden vaak de startende leerkrachten of zij-instromers en doen bijvoorbeeld niet loopbaan- of re-integratietrajecten. Mijn coaching is gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling; met mij ga je op onderzoek uit naar bijvoorbeeld je drijfveren, je kwaliteiten of waarom je ieder schooljaar weer opnieuw tegen dezelfde dingen aanloopt.